ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εκμαθηση Ποντιακής Λύρας ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
 Το Συναπάντημα αποτελεί την ετήσια συνάντηση στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, των νέων ποντιακής καταγωγής από όλη την Ελλάδα και τη Διασπορά(Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Ρωσία, Γεωργία, κλπ).

Κάθε χρόνο και για ένα τετραήμερο, πολυπληθείς αντιπροσωπείες, πάνω από 650 νέοι εκπρόσωποι Ποντιακών Σωματείων, διανυκτερεύουν στην Παναγία Σουμελά, καθώς και συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Στη συνάντηση αυτή, που έχει πλέον καταστεί θεσμός, η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με το Σωματείο και το Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Επιλέγουν κάθε χρονιά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για επίκαιρα κοινωνικά, πολιτιστικά και ιστορικά θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ δίδεται η ευκαιρία να γίνει η γνωριμία με καταξιωμένους επιστήμονες, συγγραφείς και καλλιτέχνες που συμβάλλουν στην τεκμηρίωση, καταγραφή της Παράδοσης.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται :

Εκκλησιασμό
Διαλέξεις & Εισηγήσεις επιστημόνων
Βιβλιοπαρουσιάσεις
Θεατρικές Παραστάσεις
Χορωδίες
Επισκέψεις σε αξιοθέατα της γύρω περιοχής
Προβολή Ταινιών
Λαογραφικά Θέματα
Συζήτηση για επίκαιρα εκκλησιαστικά θέματα
Επίσης, σημαντική είναι η προσπάθεια συστηματικής προώθησης του αιτήματος Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Με τη λήξης της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των Ποντιακών Σωματείων εκδίδουν Δελτίο Τύπου – Ψήφισμα όπου κοινοποιούν τα συμπεράσματα που εξάγονται από τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα, καθώς και συγκροτούν την νέα Οργανωτική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει να διαμορφώσει και να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Παναγίας Σουμελά» το πρόγραμμα επομένου Συναπαντήματος.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Εγγραφή στο newsletter
Ακολουθήστε μας
Back to top